Brilliant

september 22, 2014  |  Hästarna på Gården

Brilliant är andra generationens uppfödning på Näsbo Gård och föddes den 11 juli 2015. Mamma är Brisett och mormor var Sonett, vårt första avelssto. Pappa är Luxus CML. Brilliant är till färgen en kopia av både mor och far som båda är ståtliga svettfuxar. Kroppsbyggnad, storlek och huvudform kommer däremot från farfar Florencio 1 som Brilliant påminner mycket om. Mentalt visade han redan från första dagen ett mycket socialt och fint  temperament.

Brilliant är nu tre år, valack och en väldigt snygg och trevlig kille. Han har vuxit upp på lösdrift på Stall Adam i Säve där han fått utlopp för sin energi och leklust tillsammans med en jämnårig kompis. Det vänliga och lugna temperamentet i hantering och i relationen till människor har han behållit. Han är  lätt att hantera, står bra på box och är lättlastad. Han rör sig trevligt och har potential att bli en riktigt fin dressyrhäst. Vi förväntar oss att han blir ca 165 cm i mankhöjd och han är ädel och smäcker i typen med ett mycket vacker huvud. Hans utbildning påbörjdes hösten 2017 och han är nu insutten.

Brilliant fortsätter sin utbildning under våren med sikte på visning på treårstest. På fotot här intill är han bandagerad för en ofarlig sårskada som han ådragit sig i hagen.

 


[columns width=”1/2″]
[box type=”blank” class=”border-dashed2″ style=”background: #edf6e7;”]

Om Brilliant

Namn: Brilliant
Födelseår: 2015
Ras: SWB
Mankhöjd: ca 158 cm
Mor: Brisett
Far: Luxus CML
Morfar: Briar

[/box]
[/columns]

[columns width=”1/2″ last=”true”]
[box type=”blank” class=”border-dashed2″ style=”background: #edf6e7;”]

Ägare

Namn: Näsbo Gård AB
Telefon:  0722-531751
E-post:  beata@nasbo.se
Hemsida:

[/box]
[/columns]


Bilder på Brilliant


Comments are closed.