Fasett

september 22, 2014  |  Hästarna på Gården

Fasett är Sonetts tredje avkomma som föddes i maj 2010 på Näsbo. Hon är en vacker fuxtjej som är positiv och social, med visst temperament.

Fasett gick på lösdrift på Hagård Hästgård under en längre tid som unghäst och kom som tvååring tillbaka till Näsbo. Under 2013 reds hon in av Anna och vidareutbildades av Lena-Maria Skörvald.

Fasett skadade sig på okänt sätt mycket illa i hagen som sexåring. Mot alla odds överlevde hon men hennes karriär som dressyrhäst fick därmed ett slut. Innan skadan var hon på väg att bli en trevlig dressyrhäst som reds av Anna. Ekipaget hann få placeringar i lätt klass och rida i Kungsbacka RK:s div. 2 lag. Trots att Fasett är liten till storleken hade hon potential att gå långt på dressyrbanorna på grund av sin talang och positiva attityd.

Fasett ägs av Anna och lever numera ett gott liv som allroundhäst och avelssto. I maj 2018 fick hon hingstfölet Zafir e. Gammelengårds Zappa. I juni 2021 fick hon sin andra son Amarillo e. Americano GJ. Hon fortsätter nu att gå i avel och är utlånad och dräktig med väntad fölning i maj 2023.


Comments are closed.