Gården

Fredrik: Tidigare sida om Gården kan utgå. Jag har integrerat den texten i startsidans introduktion till hemsidan. Bilden kan möjligen läggas in i något av bildspelen om du hittar någon lämplig plats.


Stallet

Stall Näsbo har bedrivits på Näsbo Gård sedan december 1998. Verksamheten innefattar uthyrning av boxplatser utöver att familjens egna hästar också finns i stallet.

Stall Näsbo består av tre stall. Två stall är inrymda i olika delar av gårdens gamla ladugård varav det ena inrymmer fyra boxar för stora hästar. Det andra stallet inrymmer tre boxar för mindre hästar/ponnier samt en uppvärmd sadelkammare. Intill ridhuset finns dessutom ett trivsamt mindre stall med två storhästboxar. Samtliga boxar uppfyller jordbruksverkets storleksnormer och säkerhetskrav. Vid stallet finns ett fint ridhus 20 x 42 meter och en upplyst paddock i storleken 20 x 55 meter och det är kort väg ut i skogen där det finns många vackra ridstigar.

Gården disponerar flera hagar i varierande storlek. De hagar som finns i omedelbar närhet av stallet används som vinterhagar. Alla hästarna går även vintertid ute i rejäla hagar. På sommaren går alla hästar i fina gräshagar och stödfodras vid behov med hö då betet inte alltid räcker fullt ut.


Våra hästar

Här kan du läsa om de hästar som vi äger eller har fött upp på gården.

Brilliant

Brilliant är andra generationens uppfödning på Näsbo Gård och föddes i juli 2015. Mamma är Brisett och mormor var Sonett,

Brisett

Stall Näsbos egna uppfödning Brisett föddes i maj 2005 på Näsbo Gård. Mamma är vår Sonett och pappa är världsberömde

Fasett

Fasett är Sonetts tredje avkomma som föddes i maj 2010 på Näsbo. Hon är en vacker fuxtjej som är positiv

Zafir

Zafir är Fasetts första föl fött i maj 2018. På förvisning fick han goda omdömen som framtida utvecklingstalang. Han grundutbildades

Fie

Fie är en bedårande liten shettlandsponny på 90 cm som funnits på Näsbo som sällskapsdam och barnponny sedan sommaren 2016.

Grim

Grim är en snövit welshponny med gedigen stam som inköptes av Anna och Tobias som gårdsponny sommaren 2020. Hans uppdrag

Amarillo

I juni 2021 födde Fasett sin andra son Amarillo efter Americano GJ som syns på bilden här intill. Amarillo är


Hästar vi minns

Här kan du läsa om våra tidigare hästar som inte längre finns kvar på Näsbo.

Sonett

Sonett kom till Näsbo våren 2001 och gick som Annas tävlingshäst inom dressyr under några år. Ekipaget hann skaffa sig

Dominanze

Dominanze kom till  Näsbo som fölunge i utbyte mot Monty Python. Han hade en gedigen dressyrhärstamning och hans mamma Divitza (e.

Monty Python

Monty Python "Pytzan" var född på Näsbo i maj 2000. Hans mamma var familjen Forsbergs första egna häst, B-ponnyn Loppan. Pytzan hann glädja


Ridhuset

Fredrik: Tidigare bildspel funkar och jag har uppdaterat texten men lyckas inte publicera sidan med den nya versionen..!?